Marieke Niestadt en Jean van de Velde

JEAN VAN DE VELDE

Wat zeg je tegen een vrouw die half camera, half mens is en tegenover je staat met een halve glimlach, je aanstaart met één heel oog en de andere achter een lens, een steadicam eronder en je vraagt: ‘wat zijn we aan het doen?’ Als ze een politie-uniform aan zou hebben, zou je eromheen draaien: ‘Niks agent, ik was alleen even aan het kijken of dat boompje niet te droog stond.’ Maar ja, als Marieke je met die camera aankijkt, dan spreek je, of je het wilt of niet, gewoon de waarheid. Dat heet ‘ontwapenend’, die eigenschap om mensen dingen te laten zeggen die ze gewoon denken, vinden of voelen. Als je dan ook een knopje hebt om dat op te nemen en dat later kan monteren tot een zinnig geheel, dan heet dat, ‘vakbekwaam’. En als je dat vak kan uitoefenen terwijl een heel hecht en geconcentreerd werkend collectief bezig is om een speelfilm te maken en geen seconde te verliezen heeft, dan heet dat ‘ontwapenend, professioneel en empathisch making-of maken’. En als je dan ook in de vrije nachtelijke uurtjes one of the guys bent en op het juiste moment met een goeie fles whisky komt aandraven, tja, dan ben je een topper in je vak...
Jean van de Velde, Regisseur (All Stars 2 Old Stars)

Jean van de Velde on IMDb

Marieke Niestadt, rene Mioch

Rene Mioch

Werken met je camera persoon is een zeer intiem en creatief proces. Je deelt uren in auto's, op rode lopers, studio’s, hotellobby's en feestjes (!). En tenslotte moet het materiaal bewerkt en geüpload worden naar waar dan ook ter wereld. Werken met Marieke maakt het leven zoveel makkelijker: Ze heeft een professionele houding, is een geweldige cameravrouw, een verhalenverteller in de montage en een geweldig persoon om mee te werken. En ik weet dat George, Brad, Steven en zelfs Nicole hetzelfde voelen!
Rene Mioch, TV presentator (Films & Sterren/ Shownieuws SBS6)

Rene Mioch

Thomas Acda, Marieke Niestadt

THOMAS ACDA

WAT IK OVER MARIEKE TE ZEGGEN HEB? Ik vond het maar niks. De camera is dáár! Dat is de camera. Niet daar aan de zijkant, daar achter me, daar aan de rand van mijn kader, daar……….waar is ze eigenlijk? Hm. She is good…..Volgende dag, vergeten. Zag r wel bij de lunch maar dat was meer gezellig dan ……eh….wat deed ze ook alweer? Leuke juffrouw. O ja! Leuk, maar eh……. leuke dame of niet, ik wil wel veilig zijn op de set! Soms zag ik r. O ja, making of, dat doet ze. En dan dacht ik-Laten we nou eerst maar eens de making before 'the making of' doen. En ondertussen deed ze haar werk. Want op een dag vroeg ze- mag ik je wat laten zien? Van wat ik gemonteerd heb. Wel ja, joh…….doe maar. En dan zie je wat je moet zien in een making of. Mensen aan het werk, samen, jazzen, op zoek naar de mooiste film die er te maken valt. Plezier maken, vakmanschap, disciplines die door elkaar lopen en ineens weer in hun vakmanschap kunnen vallen. staat allemaal op de band. Hoe heeft ze dat gedaan? Ik heb geen idee. Vraag t me niet, ik had het niet door. Maar het bewijs is er! ze kan het! beter dan wie dan ook. en ik was veilig.
Thomas Acda, Acteur (All Stars 2 Old Stars)

Thomas Acda on IMDb

Marieke Niestadt, Daniel Boissevain

DANIEL BOISSEVAIN

Ik heb Marieke leren kennen tijdens het draaien van de speelfilm All Stars 2 Old Stars, zij maakte daar de making of. Het is altijd raar voor een acteur als er iemand op de set staat die eigenlijk niets te maken heeft met het proces. Filmen is toch een intiem gebeuren en je moet je vooral veilig kunnen voelen met de mensen van de crew etc. Daardoor was het in het begin ook even wennen, je kent elkaar niet, kan je wel echt jezelf zijn, is it safe, dat soort dingen. Je voelt je bespied en weet niet goed hoe 't gebruikt gaat worden. Maar goed als je die gevoelens en angsten laat varen dan merk je opeens dat ze zeker safe is en dat ze op een manier aanwezig is die absoluut niet stoort en binnen no time mis je d'r als ze er niet is. Marieke is echt 'n vakvrouw en voelt erg goed aan hoe ze dingen kan vastleggen zonder ook maar 'n moment in de weg te staan of te storen. Echt een volwaardig crew lid waar je op kan bouwen! 

Daniel Boissevain, Acteur (All Stars 2 Old Stars)

Daniel Boissevain on IMDb

Rob Kamphues, Marieke Niestadt

ROB KAMPHUES

Je zou zeggen: een vrouw die en goed kan paardrijden en fotomodel is geweest, zo iemand heeft het toch niet nodig om zich achter een camera te verbergen. En kan zo iemand dat dan wel? Tenslotte; als je mooi bent kan je niet ook nog heel veel hersens hebben. Helemaal niet als je regelmatig van een paard bent gedonderd. Enfin, u begrijpt, ik ging met de nodige reserves aan de slag met mevrouw Niestadt, de regiseusse. Binnen een paar minuten moest ik mijn vooroordelen aan de kant schuiven. Ongemerkt sloop ze met de camera de scene in zonder dat iemand die gefilmd werd daar ook maar een seconde last van had. Bescheiden maar met een flinke dosis inlevingsvermogen registreert ze wat er gebeurt. Om vervolgens droog, feitelijk en zonder vals sentiment enkel die vragen te stellen die er toe doen. Dat is een hele kunst. Je vraagt je bijna af hoe goed ze zou zijn geweest als ze lelijk was en nooit van een paard was gevallen. 

Rob Kamhues, Presentator (KRO de Reunie)

 

Rob Kamhues

Hind laroussi, Marieke Niestadt

HIND LAROUSSI

Ik leerde Marieke kennen doordat ze de making-of van de commercial met Therme maakte waar ik het gezicht van ben geworden en dat zorgde ervoor dat ik meer met Marieke wilde werken. Een making-of in de studio van de beroemde Steve Power, de Producent van mijn nieuwe album in Londen volgde , Marieke legde hier de meest leuke beelden vast die ik meemaakte tijdens de opnamen van mijn nieuwe album: “Hind Crosspop”. In 6 dagen nam ik mijn vocalen op voor 10 songs, concentratie was dus heel belangrijk. Marieke is heel goed in onzichtbaar worden tijdens het werken waardoor ik mezelf kon zijn en de opnamen vanzelf gingen en je niet het gevoel hebt dat er telkens een camera op je neus staat. Hierna volgde het maken van de eerste videoclip  van mijn nieuwe album. Voor Marieke de allereerste, petje af zoals ze deze heeft weten te filmen. Marieke is een heel prettig en lief mens om mee te werken. Daarnaast weet Marieke de leuke en gekke momenten vanuit een goede hoek vast te leggen.
Hind Laroussi, Zangeres
 
 

Hind

STEPHAN BRENNINKMEIJER, Marieke Niestadt

STEPHAN BRENNINKMEIJER

Mijn samenwerking met Marieke verloopt uitstekend. Ze is punctueel, gedreven en vangt met haar camera bijzondere momenten. Grotendeels komt dat doordat men haar snel vertrouwd en meer van zich durft te laten zien dan anders het geval was geweest. Op de juiste momenten weet ze een stapje terug te zetten en haast onzichtbaar te worden, op andere momenten staat ze klaar om mensen een steuntje in de rug te geven. Ze doet niet alleen wat men van haar verwacht, maar verrast ons ook door met eigen initiatieven de productie te helpen. Ik kan me geen prettiger crewlid voorstellen. 
Stephan Brenninkmeijer, Regisseur (Caged)

Stephan op IMDb

Robert Berger, Marieke Niestadt

ROBERT M. BERGER

Ik heb Marieke leren kennen tijdens de opnamen van de Speelfilm "Caged" onder regie van Stephan Brenninkmeijer. Ik kwam tijdens de ppm als 1 van de laatste binnen en merkte niet dat Marieke al volop aan het filmen was. Professioneel en keurig op de "achtergrond". Je voelt je meteen veilig en je kan lekker je zelf blijven. Na 20 dagen samen op de set te hebben gestaan, heeft ze prachtige beelden gedraaid, waar zij in dit geval een "making of" van maakt. Ik heb een sneak preview mogen zien en kan daar alleen maar blij van worden, humor, drama en de juiste camera standpunten leveren een prachtig document op. Je ziet duidelijk dat ze volledig is geintegeerd in ons team. Zij is altijd van harte welkom op "mijn" set.  
D.O.P .Robert M. Berger N.S.C.
 

Robert. M. Berger

Hans van Rijs, Marieke Niestadt

HANS VAN RIJS

Marieke heeft de making-of gemaakt tijdens de shoot van een commercial van mij. Ze is een zonnetje om mee te werken, gaat rustig haar eigen gang en het eind resultaat zag er beter uit dan de mijne.
Hans van Rijs, Regisseur
 

Hans van Rijs

Chantal Demming, Marieke Niestadt

CHANTAL DEMMING

Marieke is een zeer integere persoonlijkheid die toegewijd en vol passie haar werk verricht. Het is enorm gezellig om haar op de set erbij te hebben en op momenten dat het om vertrouwenskwesties gaat is ze discreet en vraagt ze ook aan je of ze het mag filmen of niet. Marieke is tijdens het maken van de making of niet op de voorgrond echter voel je haar aanwezigheid. Ze is een echt zonnetje om erbij te hebben letterlijk en figuurlijk!
Chantal Demming, Acteur

 

Chantal Demming