Bittersweet

Everybody has a plan until they get punched in the face – Mike Tyson

                     Poster shot by:   Micky Hoogendijk

winner of:

The audience choice award "Best Documentary" at macon film fest

"outstanding achievement in directing" at the First Time Fest in NYC

"The Audience Choice Best Foreign Film" at charleston international film fest

It is an exciting and heartbreaking story showing vulnerability, the fight against inner demons and facing the loneliness that may be encountered at the top.

This film will get under your skin.

Synopsis

Everybody has a plan until they get punched in the face – Mike Tyson

 

Met de ambitie om de de beste van de wereld te worden, neemt bokster Diana Prazak de uitdaging aan van ‘s werelds nummer  één  en WBC Super Feather  Weight World Champion, Frida Wallberg: een titelgevecht in Frida’s geboorteplaats Stockholm. 

Ze zijn allebei vechtsters van wereldklasse, maar ook elkaars tegenpolen. Frida, met een lange carrière in het amateurboksen en ongeslagen in haar professionele loopbaan, is een knappe blondine die zeer populair is en veel aandacht krijgt van de media en sponsors.  Diana is gewoon zichzelf, een echte Australische, haar enige motivatie is haar passie voor boksen waar ze vijf jaar geleden mee begon.  
In de aanloop naar het gevecht coacht Lucia Rijker, zelf zesvoudig wereldkampioene, Diana gedurende zes weken met een trainingsprogramma waarin ze fysiek en mentaal wordt voorbereid op één van de zwaarste gevechten ooit. In Los Angeles werken ze hard aan knock-out technieken, conditietraining en zorgen ze dat Diana op gewicht komt. Lucia voegt regelmatig chantsessies toe aan Diana’s intensieve schema om haar over haar grootste en verlammende angst heen te helpen: verliezen.   

Als het zover is vertrekken ze samen naar Stockholm, waar ze geconfronteerd worden met de knappe Frida, de glamour rond haar en haar entourage en de grote groep fans. Maar dan krijgt het meedogenloze gevecht een dramatisch wending. Is dit waar Diana het allemaal voor deed?

Filmmaakster Marieke Niestadt legt met haar camera de strijd tegen kilo’s, angst en onzekerheid vast. De innerlijke strijd, de emoties en de relatie tussen trainer en coach vormen het decor. Het is een meeslepend drama dat niet alleen prachtig is gefilmd maar ook indrukwekkend is gemonteerd. Marieke werd met haar camera en aanwezigheid een van het team en haar beelden laten de echte emoties zien van twee vrouwen op weg naar een onbestemde toekomst.

BITTERSWEET geeft ons een unieke kijk in de wereld van het vrouwenboksen. Met aan de ene kant glitter en glamour en aan de andere kant het keiharde bestaan, de gepassioneerde trainingen en de gruwelijke gevolgen…