Wat ik doe

Na een aantal jaren voor de camera te hebben gestaan, als model en later als presentatrice (Fox Kids en SBS6), ben ik nu voornamelijk actief achter de camera. Mijn specialiteit is het maken van documentaires, reportages, making-of’s, en behind-the-scene’s; daar waar het ware verhaal ontstaat voor mijn camera. 

Ik ben de producent, camera, regisseur en editor van de film BITTERSWEETDe film won belangrijke prijzen in de USA (Beste Documentaire, Best Foreign Film, Outstanding achievement in directing) en ging in Nederland op het Nederlands Film Festival in premiere om vervolgens uit te komen in de bioscoop. 

Bent u op zoek naar een camera persoon voor uw film/ item, dan kan ik behalve het cameragedeelte ook de regie en montage voor mijn rekening nemen. Het verhaal of item kan door mij van A tot Z worden gefilmd, gedraaid en gemonteerd, maar uiteraard ben ik ook enkel als cameravrouw in te huren.

Ik werk met mijn professionele camera's, de Sony PMW F3, de Sony XDCAM EX3, de Panasonic GH4 en de Sony A7S2. Ik ben tevens in het bezit van een steadicam, camera licht, zenders, hand microfoon etc.

Aangezien ik in het bezit van zowel een Internationale Perskaart en een Journalisten Visum voor de Verenigde Staten, kan ik voor zowel nationale als internationale klussen worden benaderd.

 

Wat zeg je tegen een vrouw die half camera half mens is en tegenover je staat en met een halve glimlach en één heel oog en een lens met een steadicam eronder je aanstaart en vraagt: ‘wat zijn we aan het doen?’ 

Lees verder

Marieke Niestadt www.mariekeniestadt.com